فهرست مطالب

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال دوازدهم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید مهدی متولیان*، فریماه دوکوشکانی، سلیمان یحیی زاده صفحات 1-26

    زمینه و هدف:

     پدیده انحرافات اجتماعی در همه جوامع وجود دارد که پیامدهای منفی در جامعه دارد. در این میان خانواده هم در پیدایش انحرافات نقش دارد. هدف پژوهش، بررسی رابطه میزان نارضایتی جوانان از پدر و مادر، با میزان گرایش آنان به سه انحراف سرقت، خشونت و خودکشی می باشد.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی- تحلیلی از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری، کل دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه مازندران به تعداد 8633 نفر می باشند. نمونه آماری بر اساس جدول مورگان و کرجسی 395 نفر تعیین، که به روش تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از دو مقیاس استاندارد گرایش به انحراف اجتماعی (رجبی، 1394) و رضایت از والدین (هودسن، 1992) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل از آزمون تی، پیرسون و رگرسیون با نرم افزار SPSS، استفاده شد.  

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد 6/14% از دانشجویان از پدر، و 10% از مادر خود متنفرند. 15% موافق یا بی نظر هستند که فرد با سرقت نیازش را حل کند. میانگین گرایش پسران به سرقت و خشونت (به ترتیب 80/13 و84/16) بیش از دختران (08/12 و98/14) است. بین نارضایتی از پدر و مادر با گرایش به سرقت، خشونت و خودکشی رابطه وجود دارد (05/0 <p).

    نتیجه گیری

    انحراف پسران از دختران بیشتر است. بین نارضایتی از والدین و انحراف فرزندان رابطه وجود دارد. در پیش بینی سه انحراف سرقت، خشونت و خودکشی، نارضایتی از پدر بیش از نارضایتی از مادر  قدرت پیش بینی دارد.

    کلیدواژگان: نارضایتی از پدر و مادر، انحراف، سرقت، خشونت، خودکشی
  • داود ربیعی*، بهنام مدبری، محمود محمودی صفحات 27-50

    زمینه و هدف :

    هوش اجتماعی توانایی شناخت افراد و توانایی عمل خلاقانه در روابط انسانی است که برای نیروهای پلیس ضروری است. هدف پژوهش، تدوین مدل ارتباطی هوش اجتماعی و مسئولیت پذیری اجتماعی دانشجویان ورزشکار دانشگاه علوم انتظامی امین می باشد.

    روش شناسی: 

    روش پژوهش توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری دانشجویان ورزشکار رشته های مختلف ورزشی دانشگاه علوم انتظامی امین 700 نفر تخمین زده شد که با نمونه گیری تصادفی و جدول کرجسی و مورگان، 248 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه های استاندارد هوش اجتماعی سیلورا و همکاران (2001) و مسئولیت پذیری اجتماعی کارول (1991) بودند. روایی محتوایی آن به تایید اساتید دانشگاه رسید و پایایی با ضریب آلفای کرونباخ در تمام ابعاد بالاتر از 7/0 محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و برازش مدل از روش حداقل مربعات جزیی با مدل سازی معادلات ساختاری از نرم افزار آماری (3)Smart PLS  استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین هوش اجتماعی و مسئولیت پذیری اجتماعی و تمام مولفه های مسئولیت پذیری (اقتصادی، قانونی، اخلاقی و بشردوستانه) رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. میزان ضریب اندازه اثر هوش اجتماعی بر مولفه های مسئولیت پذیری اجتماعی: بشردوستانه 530/0، قانونی 720/0، اخلاقی 739/0 و اقتصادی 728/0 از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بودند. مقدار شاخص نیکویی برازش مدل (718/0GO =f) به دست آمد.

    نتیجه گیری

    هوش اجتماعی به عنوان مولفه ی مهمی از سرمایه ی انسانی بر ابعاد اخلاقی، اقتصادی و قانونی مسئولیت پذیری اجتماعی دانشجویان ناجا، بسیار اثرگذار است. بنابراین تلاش ها برای شناسایی و پرورش هوش اجتماعی دانشجویان می تواند اولین اقدام برای افزایش و بهبود مولفه های مسئولیت پذیری اجتماعی پلیس در جامعه و افزایش کارآیی و اثربخشی نیروی انتظامی در کشور شود.

    کلیدواژگان: هوش اجتماعی، مسئولیت پذیری اجتماعی، دانشگاه علوم انتظامی امین
  • علیرضا حیدرنژاد، قاسم قنبری*، علی اکبر مجدی، علی کریمی خوزانی صفحات 55-72
    زمینه و هدف

    پیوندهای اجتماعی جوانان، آنان را در موقعیت هایی قرار می دهند و سبک زندگی خاصی را به آنان پیشنهاد می کنند. بنابراین بررسی چگونگی این روابط اجتماعی و نیز گرایش آنان به خرده فرهنگ های خاص در نوع زندگی آینده آنان جزو عوامل تعیین کننده خواهد بود. هدف این پژوهش تحلیل رابطه سرمایه اجتماعی با تمایل جوانان به خرده فرهنگ گروه های منحرف خارجی می باشد.

    روش شناسی:

     این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نوع تحقیق، کمی است که از روش پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد می باشند که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 200 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسش نامه محقق ساخته است. روایی پرسشنامه از طریق اعتبار صوری انجام، و پایایی نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (سرمایه اجتماعی 81/0 و تمایل به عضویت در گروه های منحرف 89/0) مورد تایید قرار گرفت. داده ها توسط آزمون های آماری ضریب همبستگی و رگرسیون چندمتغیری با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

     یافته های پژوهش نشان می دهد که میان سرمایه اجتماعی و مولفه های آن (اعتماد، انسجام، مشارکت  و تعهد) با تمایل به خرده فرهنگ گروه های منحرف رابطه معناداری وجود ندارد. میان پایبندی به تعهدات دینی (375/0-) و شناخت و تمایل به عضویت در گروه های منحرف (351/0) با تمایل به خرده فرهنگ گروه های منحرف رابطه معنادار معکوس مشاهده شد.

    نتیجه گیری:

     با توجه به رابطه معکوس پایبندی به تعهدات دینی با تمایل به خرده فرهنگ گروه های منحرف می توان نتیجه گرفت که با افزایش پایبندی به تعهدات دینی در میان جوانان می توان از تمایل آنان به گروه های انحرافی کاست.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، تمایل به عضویت، پایبندی به تعهدات دینی، خرده فرهنگ منحرف
  • حمید پناهی، امیر فراستی، محمد میرزایی*، اسماعیل کرم زاده صفحات 73-96
    زمینه و هدف

    راهبردهای پیشگیری از جرم، یکی از مباحث مطرح در حوزه جرم شناسی است که در راستای کنترل و مدیریت جرایم با بهره گیری از ظرفیت های مختلف حاکمیتی  و جامعوی در قبل، حین و بعد از وقوع جرم تدوین می گردند. با توجه به تاثیر فراوان رسانه های جمعی در این خصوص، هدف از این پژوهش بررسی نقش رسانه ها در پیشگیری از جرم و تامین امنیت است.

    روش شناسی:

     از نظر هدف، این پژوهش کاربردی و از نظر روش انجام توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری تعداد 81 نفر از متولیان پیشگیری از جرم و حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران با حداقل5 در صد خطا تعداد 67 نفر محاسبه شده است. ابزار مورد استفاده پرسش نامه محقق ساخته بود که پایایی پرسشنامه با اندازه گیری ضریب آلفای کرونباخ  به مقدار 89% می باشد روایی پرسش نامه نیز با استفاده از نظر خبرگان و بررسی ظاهری (روایی صوری) مورد ارزیابی و تایید قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss و با آزمون های آماری تی ، فریدمن و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها:

     یافته های پژوهش حاکی از آن است که رسانه های جمعی در پیشگیری از جرم و تامین امنیت عمومی با تاکید بر فرهنگ سازی عمومی به صورت مستقیم و غیرمستقیم و با مجموع میزان 498/0 موثرند. بنا بر آزمون فریدمن برای تعیین اولویت کارکردهای مختلف تاثیر رسانه ها در پیشگیری از جرم و تامین امنیت عمومی، کارکرد فرهنگ سازی از طریق رسانه با میزان 94/2 نسبت به سایر کارکردها، در اولویت قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    فرهنگ سازی عمومی، الگوسازی و در تامین نیازهای استنباطی و اطلاعاتی فرهنگ عمومی در راستای پیشگیری از جرم تاثیر دارند و در نتیجه متولیان و مسیولان عرصه پیشگیری از جرم در جامعه بایستی با رویکردی تعاملی و مشارکتی و با استفاده تخصصی و صحیح از کارکردها و ظرفیت های سلبی و ایجابی رسانه ها نسبت به تعمیم فرهنگ پیشگیری از جرم و تامین امنیت در جامعه اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: پیشگیری، جرم، رسانه های جمعی، امنیت
  • عهدیه اسدپور*، مرتضی مسرور علی نودهی صفحات 97-120
    زمینه و هدف

    ازدیرباز امنیت یکی از نیازهای اولیه بشر بوده است که به عنوان حق بنیادین و پیش نیازی برای ابقا و ارتقای رفاه و سلامت مردم مطرح می شود. هدف اصلی پژوهش پیش رو این است که عوامل اجتماعی تاثیرگذار بر میزان احساس امنیت اجتماعی زنان شهری بابل را مورد بررسی قرار دهد.

    روش شناسی: 

    پژوهش پیش رو از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی-تحلیلی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری متشکل از زنان بالای 18 سال شهر بابل است که براساس نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای تعداد 374 نفر برگزیده شده اند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده است. روایی تحقیق با استفاده از اعتبار صوری تایید و پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ برای همه متغیرها بالای 74/0 برآورد شد. داده های جمع آوری شده در نرم افزار SPSSبا استفاده از آزمون های آماری همبستگی و رگرسیون چندمتغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که میزان احساس امنیت گروه نمونه در حد متوسط رو به پایین (میانگین 26/2 از 5) بوده است. هم چنین بررسی فرضیات تحقیق نشان داد که بین متغیرهای سرمایه اجتماعی (322/0=r)، ارزیابی زنان از عملکرد نیروی انتظامی (328/0=r)، سطح اقتصادی- اجتماعی (149/0=r) و میزان استفاده از رسانه های ارتباطی (357/0- r=) با احساس امنیت اجتماعی زنان شهری رابطه ای معنادار دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه با وضعیت نامطلوب احساس امنیت زنان در شهر بابل و احتمال اثرات نامطلوب آن در بلندمدت مانند کاهش مشارکت و حضور آنان در حوزه عمومی و در نتیجه سوق یافتن به سمت حوزه خصوصی، باید اقدامات و برنامه ریزی هایی جامع و کارآمد در راستای افزایش و ارتقای آن صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: احساس امنیت اجتماعی، زنان، نیروی انتظامی، سرمایه اجتماعی، شهربابل
  • فریبرز صدیقی ارفعی*، ریحانه تابش، مهدیه جعفری ده آیادی صفحات 121-140
    زمینه و هدف

    قلدری سایبری پدیده ای است که با ظهور و پیشرفت اینترنت پدید آمده و چالش های مربوط به خود را طلب می کند. هدف پژوهش بررسی تاثیر آموزش مهارت های جرات ورزی بر دانش آموزان دختر قربانی قلدری سایبری در مدارس دوره متوسطه دوم می باشد.

    روش شناسی: 

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نوع، کمی با روش نیمه آزمایشی (پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه) است. جامعه آماری را دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه (99-98) تشکیل دادند که از این میان تعداد 30 نفر از آن ها که در پرسشنامه قربانی سایبری بالاترین نمره را کسب کرده بودند به صورت تصادفی گزینش و در دو گروه گواه و آزمایش جایگزین شدند. ابزار پژوهش حاضر پرسشنامه تجربه قربانی سایبری (آنتونیادو و همکاران، 2016) و ابراز وجود شرینگ (شرینگ، 1980) بود که ضریب پایایی این مقیاس ها به ترتیب 69/0 (بشرپور و زردی، 1398) و 88/0 (خلعتبری و همکاران، 1389) گزارش شده است. سپس برنامه آموزش مهارت های جرات ورزانه در 8 جلسه 90 دقیقه ای برای اعضای گروه آزمایش اجرا گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون تحلیل کواریانس تک متغیری استفاده شد.

    یافته ها: 

    یافته ی پژوهش حاضر نشان داد که آموزش مهارت های جرات ورزی موجب تغییر معنا دار در نمرات قربانی سایبری در مرحله پس آزمون شده است (68/80F= ، 001/0≥P). پیگیری نتایج در یک دوره 6 ماهه نیز حاکی از ماندگاری اثر آموزش مهارت های جرات ورزی بود.

    نتیجه گیری:

     با توجه به نتایج پژوهش مشخص شد که آموزش مهارت های جرات ورزی به نوجوانان موجب کاهش تجربه قربانی سایبری در این گروه سنی می شود و می توان با بهره گرفتن از چنین آموزش هایی، از وقوع آسیب های اجتماعی پیشگیری کرد.

    کلیدواژگان: مهارت های جرات ورزی، قربانی سایبری، قلدری سایبری
  • تاثیر ساختار سازمانی بر تحقق رویکرد جامعه محوری پلیس با نقش میانجی اعتماد سازمانی
    عبدالرحمن میرزاخانی، اسماعیل احمدی مقدم*، رضا محمدی نیا، نوذر امین صارمی صفحات 141-160
    زمینه و هدف

    امروزه ضرورت توجه سازمان ها بر بهبود عملکرد و رضایت ذی نفعان، بویژه در سازمان‌های خدماتی همچون پلیس، یک اصل بسیار مهم به شمار می رود، جامعه محوری، رفع نگرانی مردم را در اولویت قرار می دهد و افزایش اعتماد و رضایت مندی مردم را در پی خواهد داشت. هدف از انجام این پژوهش، شناسایی میزان تاثیر ساختار سازمانی بر تحقق رویکرد جامعه محوری پلیس با نقش میانجی اعتماد سازمانی می باشد.

    روش‌شناسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت، مطالعه ی همبستگی است. جامعه‌ی آماری پژوهش حاضر را سرکلانتران، روسا و معاونین کلانتری های تهران بزرگ تشکیل می دهند. بر اساس روش نمونه‌گیری طبقه ای و تصادفی ساده تعداد 102 نفر حجم نمونه را تشکیل می دهد. ابزار سنجش پرسش نامه محقق ساخته پلیس جامعه محور و پرسش نامه های استاندارد ساختارسازمانی رابینز (1989) و اعتماد سازمانی ویک و همکاران (2000) تشکیل می دهد. اعتبار ابزار به وسیله ی آلفای کرونباخ محاسبه و مقدار آن 81/. و برای بررسی و تایید روایی کل مولفه های این پرسش نامه، از روش تحلیل عاملی تاییدی استفاده گردید. برای آزمون فرضیه ها از آزمون های میانگین و مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای spss و lizrel استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته های پژوهش بیانگر آن است که ساختار سازمانی بر تحقق جامعه محوری پلیس به طور مستقیم 65 درصد تاثیر مستقیم و 38 درصد از طریق اعتماد سازمانی اثر غیرمستفیم دارد. ضمن این که اعتماد سازمانی 59 درصد تاثیر مستقیم بر تحقق جامعه محوری پلیس دارد. همچنین ساختار سازمانی 61 درصد تغییرات اعتماد سازمانی را می تواند پیش‌بینی نماید.

    نتیجه گیری

    برای افزایش رویکرد جامعه محور پلیس، نه تنها مولفه ها و شاخص‌های ساختاری را باید تقویت نمود، بلکه تقویت مولفه ها و شاخص های اعتماد سازمانی نیز باید مورد بازنگری و تقویت قرار گیرند.

    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، اعتماد سازمانی، جامعه محوری، پلیس
  • تحلیلی بر زمینه های اجتماعی پدیده ی قانون گریزی (جوانان 35-18 سال شهر بندرعباس)
    پرنیان سرافراز، هدایت نیکخواه*، یاسر رستگار صفحات 161-186
    زمینه و هدف

    قانون گریزی به عنوان یک مسئله اجتماعی که سلامت جامعه را تهدید می کند، برخاسته از ناسازگاری هایی است که بر روابط فرد و جامعه حاکم است. این ناسازگاری ها سبب تضعیف همبستگی و انسجام اجتماعی و در نهایت بی هنجاری و قانون گریزی می شود؛ در کشور ایران مشکلات فرهنگی و اجتماعی زیادی در مقابل پذیرش عمومی قانون وجود دارد. بنابراین، هدف از انجام پژوهش حاضر تحلیل زمینه‌های اجتماعی پدیده قانون‌گریزی در بین جوانان می‌باشد.

    روش شناسی

     پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت، توصیفی-تحلیلی از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری شامل جوانان 35-18 سال شهر بندرعباس می‌باشد؛ که طبق جدول مورگان 400 نفر به روش نمونه‌گیری خوشه ای و تصادفی انتخاب شده اند. برای گردآوری داده‌ها از پرسشنامه محقق‌ساخته استفاده ‌شده‌ است. تجزیه و تحلیل داده ها با بکارگیری نرم افزار Spss و استفاده از آزمون تی، آنوا، اسپیرمن و رگرسیون انجام گرفته ‌است.

    یافته ها

    با استناد به سطح‌ معناداری به ‌دست‌ آمده (0/05˃p) می‌توان‌گفت بین وضعیت تاهل، سن، درآمد، سرمایه فرهنگی، دینداری با قانون گریزی رابطه ی معناداری وجود ندارد، سطح‌ معناداری (0/05≥p) بیانگر وجود رابطه مستقیم و معنادار بین جنسیت، هویت فردی و گروه همسالان با قانون گریزی می‌باشد. نتایج آزمون تحلیل واریانس یک طرفه(0/16=sig و 4/169=F) نیز نشان داد که نرخ قانون گریزی بر حسب مناطق مسکونی متفاوت است.

    نتیجه‌گیری

    هرچقدر ارتباط با گروه همسالان بیشتر باشد، قانون گریزی نیز بیشتر خواهد شد. با افزایش رابطه با گروه دوستان از نفوذ نهاد خانواده و والدین کاسته می شود و زمینه را برای قانون‌گریزی فراهم می‌کند. همچنین با فردگرایی و کاهش جمعی؛ احساس تعلق و هویت اجتماعی کاهش می یابد و پیوند فرد با جامعه تضعیف می‌شود و در نتیجه منجر به بروز قانون گریزی بیشتر خواهد شد.

    کلیدواژگان: سرمایه فرهنگی، قانون گریزی، هویت فردی، دینداری، گروه همسالان
|
  • Seyed Mehdi Motevaliyan * Pages 1-26
    Background and objectives

    The phenomenon of social deviations exists in all societies, which has negative consequences in society. Meanwhile, the family also plays a role in the emergence of deviations. The aim of this study was to investigate the relationship between youth's dissatisfaction with parents and their tendency to the three deviations of robbery, violence and suicide.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of its nature it is considered as descriptive-analytical and survey. The statistical population is the total number of 8,633 undergraduate students of Mazandaran University. The statistical sample was determined based on Morgan and Krejcie Table (395 individuals), who were selected by cluster random sampling method. Two standard scales of social deviation tendency (Rajabi, 2015) and parental satisfaction (Hudson, 1992) were used to collect data. T-test, Pearson and regression with SPSS software were used for analysis.

    Findings

    The results show that 14.6% of students hate their father and 10% hate their mother. 15% agree or disagree that the person solves his need by stealing. The average tendency of boys to robbery and violence (13.80 and 16.84, respectively) is higher than girls (12.08 and 14.98). There is a relationship between parental dissatisfaction with the tendency to robbery, violence and suicide (P <0.05).

    Results

    Boys deviate more than girls. There is a relationship between parental dissatisfaction and child deviance. In predicting the three deviations of robbery, violence, and suicide, dissatisfaction with the father has more predictive power than dissatisfaction with the mother

    Keywords: Parental dissatisfaction, Deviance, Robbery, Violence, Suicide
  • davood rabiee *, Behnam Modaberi Pages 27-50
    Background and objectives

    Social intelligence is the ability to recognize people and the ability to act creatively in human relationships that is essential for police forces. The purpose of this study is to develop a communication model of social intelligence and social responsibility of student-athletes of Amin Police University.

    Methodology

    The research method is descriptive-correlational. The statistical population of student-athletes in different sports of Amin Police University was estimated to be 700 individuals. By random sampling and Krejcie and Morgan Table, 248 individuals were selected as the statistical sample. The research instruments were the standard questionnaires of social intelligence of Silura et al. (2001) and Carroll (1991) social responsibility. The content validity was confirmed by university professors and the reliability was calculated using Cronbach's alpha coefficient in all dimensions higher than 0.7. To analyze the data and fit the model, the partial least squares method with structural equation modeling, Smart PLS (3) statistical software was used.

    Findings

    There is a positive and significant relationship between social intelligence and social responsibility and all components of responsibility (economic, legal, moral and humanitarian). The magnitude of the effect size of social intelligence on the components of social responsibility: humanitarian (0.530), legal (0.720), moral (0.739) and economic (0.728) were the most important factors. The value of the model goodness fit index was obtained as GOF = 0.718.

    Results

    Social intelligence as an important component of human capital has a great impact on the moral, economic and legal dimensions of I. R. I. Police students' social responsibility. Therefore, efforts to identify and cultivate students' social intelligence can be the first step to increase and improve the components of police social responsibility in society and increase the efficiency and effectiveness of law enforcement in the country.

    Keywords: Social intelligence, Social responsibility, Amin Police University
  • alireza haydarnejad, Ghassem Ghanbari *, aliakbar majdi, Ali Karimi Khozani Pages 55-72
    Background and objectives

    Young people's social connections put them in situations and offer them a particular lifestyle. Therefore, examining how these social relations and their tendency to specific subcultures in their future life style will be among the determining factors. The purpose of this study is to analyze the relationship between social capital and young people's desire for subculture of deviant foreign groups.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of applied research and in terms of type of the research it is considered as a quantitative, which has been conducted using survey method. The statistical population of the study is the students of Ferdowsi University of Mashhad who were selected as a sample using Cochran's formula. The measurement tool is a researcher-made questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by face validity, and the reliability was confirmed by using Cronbach's alpha coefficient (social capital 0.81 and willingness to join deviant groups 0.89). Data were analyzed by correlation coefficient and multivariate regression tests using SPSS software.

    Findings

    Findings show that there is no significant relationship between social capital and its components (trust, cohesion, participation and commitment) with the tendency to subculture of deviant groups. There was a significant inverse relationship between adherence to religious obligations (-0.375) and recognition and desire to join deviant groups (0.351) with the tendency to subculture of deviant groups.

    Results

    Considering the inverse relationship between adherence to religious obligations and the tendency to subculture of deviant groups, it can be concluded that by increasing adherence to religious obligations among young people, their tendency to deviant groups can be reduced.

    Keywords: Social capital, Willingness to join, Adherence to religious obligations, Deviant subculture
  • hamid panahi, amir farasati, abbas masoodi *, esmail karamzadeh Pages 73-96
    Background and objectives

    Crime prevention strategies are one of the topics in the field of criminology that are developed in order to control and manage crimes by using different governance and community capacities before, during and after the crime. Given the great influence of the mass media in this regard, the purpose of this study is to investigate the role of the media in crime prevention and security.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type and in terms of its nature it is considered as descriptive-survey. The statistical population is 81 individuals in charge of crime prevention and the sample size is calculated as 67 individuals based on Cochran's formula with at least 5% error. The instrument used was a researcher-made questionnaire. The reliability of the questionnaire was 89% by measuring Cronbach's alpha coefficient. The validity of the questionnaire was evaluated and confirmed using expert opinion and face validity. The collected data were analyzed using SPSS software and t-test, Friedman and regression tests.

    Findings

    Findings indicate that mass media are directly and indirectly effective in crime prevention and public security by emphasizing public culture-making with a total of 0.498. According to Friedman test, to determine the priority of different functions of media influence in crime prevention and public security, the function of culture-making through the media with a rate of 2.94 compared to other functions, was prioritized.

    Results

    Public culture building, modeling and providing inferential and informational needs of public culture are effective in preventing crime. As a result, those in charge of crime prevention in the society should take an interactive and participatory approach and use the negative and positive functions and capacities of the media in a specialized and correct way to generalize the culture of crime prevention and security in the society

    Keywords: Prevention, Crime, Mass media, Security
  • Ahdie asadpour * Pages 97-120
    Background and objectives

    Security has long been one of the basic human needs, which is considered as a fundamental right and a prerequisite for maintaining and promoting the welfare and health of the people. The main purpose of this research is to investigate the social factors affecting the sense of social security of urban women in Babol.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research type and in terms of the nature it is considered as a descriptive-analytical and survey study. The statistical population consists of women over 18 years of age in the city of Babol. 374 individuals were selected based on multi-stage cluster sampling method. A researcher-made questionnaire was used to collect data. The validity of the study was confirmed using face validity and the reliability of the questionnaire was estimated as 0.74 for all variables using Cronbach's alpha. The collected data were analyzed in SPSS software using correlation and multivariate regression tests.

    Findings

    Findings showed that the extent of the sense of security in the sample group was moderate to low (mean 2.26 out of 5). Also, the study of research hypotheses showed that between the variables of social capital (r = 0.322), women's evaluation of law enforcement performance (r = 0.328), socio-economic level (r = 0.149) and the use of communication media (r = -0.357) has a significant relationship with the sense of social security of urban women.

    Results

    Given the unfavorable situation of women's sense of security in the city of Babol and the possibility of its adverse effects in the long run, such as reduced participation and their presence in the public sphere and thus moving to the private sphere, comprehensive and effective measures and plans should be taken in order to increase and promote it.

    Keywords: Sense of social security, Women, Law enforcement, Social capital, Babol city
  • Fariborz sedighi arfaee *, reyhaneh tabesh, Mahdieh Jafari Dehabadi Pages 121-140
    Background and objectives

    Cyber bullying is a phenomenon that has arisen with the advent and development of the Internet and demands its own challenges. The aim of this study was to investigate the effect of assertiveness skills training on cyber bullying female students victims in second grade high schools.

    Methodology

    In terms of its objectives this study is of an applied research, and in terms of type it is considered as a quantitative study, which was conducted using quasi-experimental design (pre-test-post-test with control group). The statistical population consisted of female high school students (2019-2020), of whom 30 individuals who had the highest score in the Cyber ​​Victim Questionnaire were randomly selected and assigned in two groups of control and experimental. The instruments of the present study were the Cyber ​​Victim Experience Questionnaire (Antonio et al., 2016) and the Schering' Self-Expression (Schering, 1980). The reliability coefficients of these questionnaires have been reported as 0.69 (Basharpour and Zardi, 2019) and 0.88 (Khalatbari et al., 2009), respectively. Then, the assertiveness skills training program was implemented in 8 sessions of 90 minutes for the members of the experimental group. Univariate analysis of covariance was used to analyze the data.

    Findings

    The findings of the present study showed that the training of assertiveness skills caused a significant change in cyber victim scores in the post-test phase (F = 80.68, P = 0.001). Follow-up of the results in a 6-month period also showed the persistence of the effect of assertiveness skills training.

    Results

    According to the results of the study, it was found that assertiveness skills training to adolescents reduces the cyber victim experience in this age group and by using such training, social harms can be prevented

    Keywords: Assertiveness skills, Cyber victim, Cyber bullying
  • The Effect of Organizational Structure on the Realization of the Community-Oriented Approach of the Police with the Mediating Role of Organizational Trust
    Abdorahman Mirzakhani*, nozar aminsaremi Pages 141-160
    Background and objectives

    Nowadays, the need for organizations to pay attention to improving the performance and satisfaction of stakeholders, especially in service organizations such as the police, is a very important principle. Community-oriented prioritizes solving the public concern and will lead to increasing trust and confidence and people's satisfaction. The purpose of this study is to identify the effect of organizational structure on the realization of community-oriented police approach with the mediating role of organizational trust.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type and in terms of its nature it is considered as a correlational study. The statistical population of the present study consists of sheriffs, heads and deputies of police stations in Metropolitan Tehran. Based on simple stratified and random sampling method, 102 individuals make up the sample size. The assessment tool consists of a community-based police researcher-made questionnaire and Robbins' standard questionnaires of organizational structure (1989) and the organizational trust of Wick et al. (2000). The reliability of the instrument is calculated by Cronbach's alpha (0.81). Confirmatory factor analysis method was used to check and confirm the validity of all components of this questionnaire. To test the hypotheses, mean tests and structural equation modeling using SPSS and Lisrel software were used.

    Findings

    Findings indicate that the organizational structure has a 65% direct effect on the realization of community-oriented policing and a 38% indirect effect through organizational trust. At the same time, organizational trust has a 59% direct impact on the realization of community-oriented policing. Organizational structure can also predict 61% of changes in organizational trust.

    Results

    To increase the community-oriented approach of the police, not only structural components and indicators should be strengthened, but also the components and indicators of organizational trust should be reviewed and strengthened.

    Keywords: Organizational structure, Organizational trust, Community-orientation, Police
  • An Analysis of the Social Contexts of the Unlawfulness Phenomenon (18-35 Years Old Youth in Bandar Abbas)
    Parnian Sarafraz, hedayat nikkhah*, yaser Rastegar Pages 161-186
    Background and objectives

    Unlawfulness as a social issue that threatens the health of society arises from incompatibilities that govern the relationship between the individual and society. These inconsistencies weaken social solidarity and cohesion, and ultimately lead to anomalies and unlawfulness. In Iran, there are many cultural and social problems against the general acceptance of the law. Therefore, the purpose of this study is to analyze the social contexts of unlawfulness phenomenon among young people.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type and in terms of its nature it is considered as descriptive-analytical and survey study. The statistical population includes young people aged 18-35 in Bandar Abbas. According to Morgan's Table, 400 individuals were selected by cluster and random sampling method. A researcher-made questionnaire was used to collect data. Data analysis was performed using SPSS software and t-test, ANOVA, Spearman and regression tests.

    Findings

    Based on the obtained level of significance (p˃0.05), it can be said that there is no significant relationship between marital status, age, income, cultural capital, religiosity and unlawfulness. The level of significance (p < 0.50) indicates a direct and significant relationship between gender, individual identity and peer group with unlawfulness. The results of one-way analysis of variance (Sig = 0.16 and F = 4.169) also showed that the rate of unlawfulness varies according to residential areas.

    Results

    The more contact with the peer group, there will be more unlawfulness. Increasing the relationship with the group of friends reduces the influence of the family and parents and provides the ground for unlawfulness. Also with individualism and collective reduction, the sense of belonging and social identity is reduced and the individual's connection with society is weakened, resulting in more unlawfulness.

    Keywords: Cultural capital, Unlawfulness, Individual identity, Religiosity, Peer group